Αξιολογήσεις

Το σεμινάριο αυτό είναι απαραίτητο για κάθε συνειδητοποιημένο γονέα. Είναι αναγκαίο να προωθηθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα (ο ξύλινος λόγος είναι ξεπερασμένος ενώ η Καράμπελα Μαρία διαθέτει εργαλεία για την προφύλαξη παιδιών από ατοπήματα/σεξουαλική κακοποίηση).

Από την τεκμηρίωση προκύπτει πολλή έρευνα και η σύνοψη σε ολιγόωρα μαθήματα αξιοσημείωτη.

Γενικά κάλυψε περισσότερα πεδία (γνωστικά και άλλα) στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγησης από ότι είχα κατά νου
Το πάντρεμα θεωρία-εργαστηρίου με τα παιχνίδια ρόλων δίνει χώρο και βάθος στην κατανόηση

M.

Είναι ένα από τα σεμινάρια που οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς για τα παιδιά μας. Η κ. Καράμπελα και η έρευνα που έχει κάνει πάνω σε σημαντικές μελέτες μας έδωσε τα όπλα για ένα μείζον «θέμα» που θα πρέπει να απασχολεί όλους μας..!!!

Ευχαριστούμε πολύ και εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σου!!

E.

Εξαιρετικό, διαδραστικό, βιωματικό με ανάλυση των επιμέρους ενοτήτων από την εισηγήτρια που έχει υψηλή και σε βάθος κατάρτιση του θέματος. Παραδείγματα και εξάσκηση με δεξιότητες πάνω στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.

Εμπειρία ζωής! Σε ευχαριστούμε!!

Σ.

Μακάρι και την εποχή που μεγαλώσαμε εμείς να μας «άνοιγε» κάποιος τα μάτια, θα είχαν σωθεί πολλές ψυχούλες..

Συγχαρητήρια Μαρία μου!!!

E.

Πρώτη φορά παρακολουθώ αυτό το αντικείμενο και οι εντυπώσεις μου είναι άριστες! Νιώθω ότι χρειάζεται προετοιμασία από τον εαυτό μου για την βιωματική αυτή εμπειρία.


Εισηγήτρια της καρδιάς μας!!! Φανερή και αποδεδειγμένη κατάρτιση στο αντικείμενο μαζί με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, με προσωπική εμπειρία πολύτιμη.


Νιώθω τυχερός για την εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις. Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

Σ.

Θα το παρακολουθούσα ξανά και ξανά!!!
Αν δεν αξίζει να κάνουμε αυτό για τα παιδιά μας τότε τι…;

E.

Μου άρεσαν πολύ τα παιχνίδια, μέσω των οποίων διασκέδασα και μπόρεσα καλύτερα να κατανοήσω:


⦁ Πως να επικοινωνώ με τα παιδιά
⦁ Τι σημαίνει η κάθε έννοια για εμένα
⦁ Πως μπορεί να λειτουργεί στο καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Η Μαρία Καράμπελα είναι καταρτισμένη στη θεματολογία της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης και άριστη στη παρουσίαση ενηλίκων. Είναι αρκετά διασκεδαστικός ο τρόπος που επικοινωνεί την πληροφορία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ουσιαστικός. Αντίθετα επειδή ακριβώς είναι βιωματική η μάθηση που προσφέρει ο χρόνος περνάει ευχάριστα και ουσιαστικά μαθαίνει κανείς για τον εαυτό του.


Η Μαρία είναι απλή με σεβασμό στον ψυχισμό του καθένα, χωρίς να πιέζει, αλλά με ευγένεια στη δουλειά της. Αυτό δημιουργεί ένα ανάλαφρο κλίμα αποδοχής του εαυτού αλλά και της ομάδας.

Α.

Είναι ένα πολύ ωραίο σεμινάριο που πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, διαδραστικό. Με έβαλες προσωπικά να σκεφτώ και να καταλάβω κάποια πράγματα που από μόνη μου δε θα σκεφτόμουν ποτέ. Για παράδειγμα από ποια ηλικία μαθαίνουμε στα παιδιά μας τι είναι σεξ και πως ξεκινάμε. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι πολύ λίγες οι ώρες. Δεν ήθελα να τελειώσει. Προσωπικά δεν κατάλαβα πως περνούσαν οι ώρες.


Για εσένα Μαρία μου έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Καλή, ήρεμη, δοτική, απίστευτη μεταδοτικότητα, καταρτισμένη, διαβασμένη με κύρος και εκφραστικότητα. Μελέτησες και μετέφερες άψογα τις πληροφορίες. Θα ήθελα και άλλα σεμινάρια από εσένα να παρακολουθήσω.


Το σεμινάριο ήταν αυτό που προσδοκούσα και ακόμα παραπάνω. Είναι ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ως τώρα.

E.

Διάβασα και τα άρθρα σου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, είσαι πολύ μπροστά κατά την άποψή μου!
Οι νέες γενεές θα σε θυμούνται Μαρία!!!

Α.

Μου άρεσαν πάρα πολύ τα παιχνίδια ρόλων καθώς και τα βίντεο τα βρίσκω πολύ χρήσιμα. Εξαιρετική η παρουσίαση με τα έργα τέχνης!

Η κ. Καράμπελα καταπληκτική! Έχει ψάξει πολύ πάνω στο αντικείμενο. Πολύ χρήσιμο σεμινάριο, μακάρι να ακολουθήσει κι άλλος κόσμος.

Επειδή δυστυχώς κάποια παιδιά κακοποιούνται σήμερα ακόμα και μέσα στην ίδια τους την οικογένεια θεωρώ ότι θα ήταν πολύ βοηθητικό να γίνεται το σεμινάριο μέσα στο σχολείο.
Συγχαρητήρια!!!

Ι.

Ένα σεμινάριο που αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ακούσεις και πράγματα που θα νιώσεις άβολα στην αρχή. Στην πορεία μέσω των παιχνιδιών και από τα βιντεάκια «ξεκλειδώνεις». Μαθαίνεις ότι ως γονιός πρέπει να είσαι ανοικτός και να έχεις αποβάλει σε μεγάλο βαθμό όλα τα ταμπού που μας περιβάλει η κοινωνία και που ίσως έχουμε μεγαλώσει με αυτά.

Ως εκπαιδευτικός είναι ένα θέμα που πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος για να μιλήσεις στα παιδιά αλλά και να αντιμετωπίσεις τους γονείς που αρκετοί δεν είναι πολύ δεκτικοί με το θέμα. Θα ήθελα κι άλλο!! Είναι ένα τεράστιο θέμα που θέλει πραγματικά πολλές ώρες.

Η εισηγήτρια μας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, είχε όρεξη για παιχνίδι και μας βοήθησε να καταλάβουμε μέσα από αυτά καλύτερα ότι ακούσαμε. Όσο πρακτικό κομμάτι τόσο καλύτερα. Σίγουρα θα το πρότεινα σε κάποιον να το παρακολουθήσει. Είναι ένα θέμα που χρειάζεται να έχουμε κεραίες ανοικτές και να μην κλείνουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας.

Ε.

Ήταν ένα σεμινάριο εφ’ όλης της ύλης. Το θετικό ήταν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου προκύπταν συνεχώς και άλλα ερωτήματα από τους συμμετέχοντες, ακούγονταν πολλές και διαφορετικές απόψεις και ήταν μια ευκαιρία να λυθούν απορίες.

Πολλές θετικές σκέψεις για το σεμινάριο, πολύ ωραίο κλίμα και η εισηγήτρια κ. Καράμπελα πολύ ενημερωμένη. Μου άρεσε που δεν πίεζε τους συμμετέχοντες και σεβάστηκε τα προσωπικά όρια του καθενός, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Γενικά υπήρχε μια πολύ σωστή προσέγγιση.

Γ.

Από το σεμινάριο οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι:

Έπιανε όλες τις ηλικιακές ομάδες από μικρά παιδιά, εφήβους κ.τ.λ. Είχε πολλές συμβουλές-πληροφορίες γενικά για την σεξουαλική αγωγή αλλά και τη σχεσιακή αγωγή για εμάς τους γονείς. Βίντεο για να μας δείξει πόσο εύκολο είναι τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι να πέσουμε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Για την εισηγήτρια μας έχω να πω ότι είναι ένα ψαγμένο άτομο, ενδιαφέρεται για την δουλειά της, την αγαπάει. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και την ενδιαφέρει να ενημερωθούν πάνω στο κομμάτι της σεξουαλικής αγωγής.

Σ.

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για το σεμινάριο ενθουσιάστηκα, γιατί ήξερα ότι θα με βοηθήσει πολύ! Τελικά ήταν παραπάνω από τις προσδοκίες μου, γιατί έμαθα πάρα πολλά πράγματα και αυτό οφείλεται στην εισηγήτρια Καράμπελα Μαρία! Είναι ένας άνθρωπος που θέλει πραγματικά να βοηθήσει!!

Μας βοήθησε να κατανοήσουμε με πολλά παιχνίδια και βίντεο! Εμένα με κάλυψε αυτό το σεμινάριο και θεωρώ ότι οι 12 ώρες είναι όσες πρέπει να μάθεις αυτά που χρειάζεται!!

Μ.

Ήταν εξαιρετικό σεμινάριο, όλα όσα αναφέρθηκαν αποτελούν τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Νιώθω μέσα μου την ανάγκη ο κόσμος να αλλάξει και να ενημερωθεί για όλα αυτά ώστε να ενημερωθούν και τα παιδιά μας.

Η Μαρία με κάλυψε σε πολλά ερωτηματικά που είχα και μου άρεσε που βασιζόταν όλα σε έρευνες και επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνια στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αυτά που είδα και άκουσα ήταν γροθιά στο στομάχι.

Ε.

Οι εντυπώσεις μου από το σεμινάριο μόνο θετικές είναι!! Ένα πολύ σημαντικό θέμα και πιστεύω ότι ποτέ δε θα είμαι απόλυτα προετοιμασμένη χρειάζεται δουλειά!

Η Μαρία είναι υπέροχη, άμεση και το χαμόγελό της με αποφόρτιζε πάντα! Δύσκολη όμως με τα παιχνίδια !! Το σεμινάριο δε ήταν αυτό που περίμενα, γιατί ειλικρινά δεν περίμενα τόση λεπτομέρεια, εμβάθυνση και αμεσότητα. Γι αυτό χάρηκα πάρα πολύ!

Περιμένω το σεμινάριο με συμμετοχή των παιδιών! Χαίρομαι πολύ που συμμετείχα.

Ε.

Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα αξιολόγησης είναι μόνο «ΜΠΡΑΒΟ» που στις μέρες μας και εδώ στην Κρήτη και Ελλάδα πιάνεις ένα τόσο σημαντικό θέμα!!

Ε.

Το σεμινάριο με βοήθησε πολύ να μάθω πως να μεταφέρω πληροφορίες στο παιδί μου, τι είναι σημαντικό και που να επικεντρωθώ. Με κάλυψε πλήρως το σεμινάριο αυτό και θεωρώ ότι είμαι έτοιμη να μεταφέρω αυτά που έμαθα στο παιδί μου αλλά και σε ανθρώπους που έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους σε σχέση με αυτό το θέμα!
Εσείς είστε αληθινή, μεταδοτική και ευχάριστη με αποτέλεσμα να νιώθει αυτός που τα ακούει οικεία! Συνεχίστε αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό!

Μ.

Το σεμινάριο μου άφησε θετική εντύπωση, ήταν δομημένο, αναλυτικό, με πλούσιο υλικό.

Η Μαρία είναι εξαιρετική, πολύ πρόθυμη, μεταδοτική, με πολύ όρεξη γι αυτό που κάνει. Δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό, γιατί μου έχει βγάλει απίστευτη καλοσύνη, φαίνεται ότι δούλεψε πολύ για το σεμινάριο και ότι το αγαπάει πολύ.

Με κάλυψε σε πάρα πολλά σημεία, σίγουρα στη πράξη και στο βίωμα θα είναι διαφορετικά και ίσως βγουν δυσκολίες όμως νιώθω ότι έχω πάρει μια καλή βάση. Είμαι πολύ χαρούμενη που παρακολούθησα το σεμινάριο, το θεωρώ μεγάλο εργαλείο για τη γονεϊκότητα.

Σου εύχομαι Μαρία να συνεχίσεις να κάνεις ότι κάνεις με την ίδια όρεξη και αγάπη!!

Β.

Η εκπαίδευση αυτή θα πρέπει να γίνεται από τα 0 χρόνια του παιδιού. Ίσως και πριν τη γέννησή του σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε παππούδες και σε γιαγιάδες!!

Βοηθά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να γίνουν ακόμα πιο αυτοδύναμοι με αυτοέλεγχο και σεβασμό για τον άλλο.

Ευχαριστούμε την κ. Καράμπελα για την ευκαιρία που μας δίνει να γίνουμε καλύτεροι γονείς.

Α.

Τέλεια επαγγελματίας, μορφωμένη και πολύ καλή στη δουλειά της.

Ε.

Εξαιρετική επιστήμονας , με κατάρτιση, επίπεδο και μόρφωση. Άψογη επαγγελματίας.

Σ.

Πληροφορίες σχετικά με το βιωματικό σεμινάριο παρακάτω:

Μεθοδολογία Οφέλη Συχνές ερωτήσεις